Gears of War 3

Na Gears of War 2 werd al snel duidelijk dat het verhaal van hoofdpersoon Marcus Fenix een trilogie zou gaan worden. De succesformule van Gears of War had ook nog zeker ruimte voor een nieuw deel, dus Gears of War 3 was meer dan welkom.

Net als Gears of War 2 was de derde Gears of War-game meer een evolutie dan een revolutie. Met andere woorden: er is niet heel veel gesleuteld aan de basis en vooral wat kleine aanpassingen gedaan. We zeggen immers ook vaak "Never change a winning team".

Een vernieuwing van Gears of War 3 is te vinden in de multiplayer. De Horde-modus uit Gears of War 2, waarin je vecht tegen steeds sterker wordende hordes vijanden, is voor Gears of War 3 verder uitgebreid. Deze verbeterde Horde-modus kent bijvoorbeeld de mogelijkheid om op bepaalde plekken in de omgeving defensieve objecten neer te zetten. Bijvoorbeeld prikkeldraad, laserstralen, grote wapens en nog veel meer. Op deze manier kan je de vijanden tegenhouden, of op zijn minst afremmen.

Daarnaast is er een variant op Horde gemaakt, genaamd Beast. In deze spelmodus ben je als speler juist een vijandig personage, die het moet opnemen tegen de menselijke helden. Naarmate je verder komt kan je steeds sterkere vijanden kiezen om mee te spelen. Het is een bijzondere ervaring om eens vanuit het perspectief van de vijanden ten strijde te trekken.

Grof geweld

Naast prachtige beelden en geweldige gameplay, draait Gears of War 3 nog steeds om hele lompe actie. Het is grof, bloederig en intens. Een duidelijke 18+ game dus.

Grof taalgebruik

Er komt af en toe grof taalgebruik voor tijdens tussenfilmpjes.

Gears of War 3
Actie
Het einde van de eerste Gears of War trilogie, nog altijd volgens de bekende formule van lompe en brute actie