Gears of War 4

Gears of War 4 draait om de strijd op de planeet Sera tussen de mensheid en buitenaardse wezens. In de vorige delen uit de serie stond het personage Marcus Fenix centraal. In Gears of War 4 maken we een sprong in de tijd en speel je met de zoon van Marcus, J.D. Fenix.

Het is inmiddels 25 jaar na de gebeurtenissen uit Gears of War 3, waarin de mensheid afrekende met de buitenaardse wezens Locust en Lambent. De acties toen hebben er echter toe geleid dat fossiele brandstoffen op zijn geraakt. Ook wordt de planeet Sera geteisterd door extreme stormen, genaamd Windflares. Er zijn nog maar enkele honderdduizenden mensen over op Sera. Om de mensheid in stand te houden, zijn achter enorme muren enkele steden gebouwd. Reizen buiten de muren van de stad is verboden.

J.D. Fenix strijdt samen met zijn vrienden Delmont 'Del' Walker en Kait Diaz tegen een nieuwe vijand. De actie is net zoals in de voorgaande delen heel lomp en bruut. Grote shotguns, kettingzagen, raketwerpers, het kapot stompen van een buitenaardse vijand... Gears of War 4 is niet voor niets alleen voor volwassenen.

Gears of War 4 is, verrassend genoeg, de vijfde Gears of War-game. Na de originele en zeer succesvolle trilogie verscheen Gears of War: Judgment. Deze wordt door veel fans gezien als het minst leuke deel uit de serie.

Grof geweld

De actie in Gears of War 4 is heel expliciet. Ook al speel je tegen buitenaardse wezens, het ziet er allemaal heel grof en bloederig uit. Vooral het aanvallen met een kettingzaag is keihard.

Grof taalgebruik

Tijdens de actie en in tussenfilmpjes wordt er wel eens gevloekt door de personages.

Gears of War 4
Actie
Een keiharde strijd voor de mensheid om te overleven