GoW

Gears of War

Als iemand je vraagt naar een extreem brute, lompe maar tevens kwalitatief uitmuntende game, dan is er een duidelijk antwoord: Gears of War. Deze game werd vrijwel tegelijk met de lancering van de Xbox 360 uitgebracht en deze shooter bleek een schot in de roos. Op een fictieve planeet, die qua steden nog wat lijkt op de aarde, moet je vechten tegen buitenaardse bezetters: de Locust. Deze figuren, die in allerlei vormen en formaten bestaan, blijken een behoorlijke uitdaging te vormen.

Gears of War was een groot succes door diverse unieke eigenschappen. Zo heeft de game een kenmerkend wapen: de Lancer. Dit automatische geweer is voorzien van een kettingzaag, waarmee je vijanden in twee stukken kunt zagen. Heel bruut en bloederig. Het moge duidelijk zijn dat dit echt een game voor 18 jaar en ouder is.

Verder introduceerde Gears of War een subliem systeem om tijdens de actie dekking op te zoeken. Dit heet ook wel 'in cover gaan'. Met een simpele druk op de knop plakken de spelers als het ware tegen een object in de buurt: een muurtje, een deurpost, een bureau, een rotsblok... alles wat maar een beetje bescherming kan bieden. Mede dankzij dit goede cover-systeem werd Gears of War een echte klassieker.

Grof geweld

Kettingzagen, shotguns, machinegeweren... Gears of War zit vol met grof geweld. Een ware testosteron-bom.

Grof taalgebruik

In de tussenfilmpjes wordt regelmatig gevloekt.

Gears of War
Actie
Kettingzagen in de aanslag om de mensheid te redden. Nice!