Gears of War Ultimate Edition

Gears of War was één van de meest iconische actiegames op de Xbox 360. Extreem gewelddadig, grafisch indrukwekkend en een zeer goed werkende gameplay. Als opwarmer voor Gears of War 4 heeft men een speciale nieuwe editie gemaakt van de eerste Gears of War, maar dan voor de Xbox One.

Gears of War Ultimate Edition is een opgepoetste versie van de originele game. Dit houdt in dat deze ultieme editie door ontwikkelaars waar mogelijk nog mooier is gemaakt, dankzij de nieuwe technieken en de extra rekenkracht van de Xbox One. Zo speelt de game nog soepeler en zien omgevingen er nog mooier uit.

De Ultimate Edition noemen we ook wel een 'remaster'. De basis van de game is identiek, maar waar mogelijk is alles grafisch mooier gemaakt. Ook bevat een remaster vaak direct alle extra content, die vroeger vaak nog tegen betaling is uitgebracht. Bijvoorbeeld nieuwe missies, extra mappen voor de multiplayer, enzovoort. Zo heb je een nieuwe versie van de game die niet alleen mooier is, maar vaak ook nog echt helemaal 'compleet' qua content.

Grof geweld

De nadruk in Gears of War ligt om lompe en brute actie. Van gewoon schieten tot het doormidden zagen van vijanden met een kettingzaag. Vijanden zijn wel altijd buitenaardse wezens. Je vecht niet tegen gewone mensen.

Grof taalgebruik

Er komt regelmatig gevloek voor in de tussenfilmpjes.

Gears of War Ultimate Edition
Actie
Een ultieme versie van de eerste Gears of War-game speciaal voor de Xbox One