GoW

God of War

God of War gaat als serie al heel wat jaren mee. Het eerste deel kwam in 2005 uit voor de PlayStation 2 en was een regelrechte hit. De stoere Spartaanse strijder Kratos trok ten strijde tegen Griekse goden, met epische gevechten en avonturen als gevolg. Nog meer delen volgden met diverse gevechten tegen Griekse grootheden. Inmiddels is het tijd voor een nieuw hoofdverhaal en gaat Kratos richting de Noordse mythologie.

Dit nieuwe deel heet gewoon weer God of War, al zien sommigen het ook als God of War 4. Toch is de 4 weggelaten, om aan te geven dat de serie weer een frisse start maakt en niet zomaar verder gaat na deel 3. In deze nieuwe God of War draait het uiteraard weer volledig om actie en knokken met een totaal nieuwe setting. Zo gaat Kratos naar de wereld van de Noordse mythologie en gaat hij op reis met zijn zoontje Atreus. Daarnaast is de originele hack 'n slash-gameplay overboord gegooid en is het vechtsysteem een stuk dieper, heb je een vrije camera om te bewegen en het spel biedt meer diepgang in verhaal en onder andere RPG-elementen.

In de vroegere games had Kratos twee lange kettingen met messen tot zijn beschikking. Echter, geheel in stijl met de Noordse mythologie maakt Kratos nu gebruik van een magische hakbijl. Ook kun je Atreus commando's geven om aan te vallen en je te helpen in puzzels. In dat opzicht is God of War een stuk uitgebreider van opzet. De game heeft nu open gebieden die je kunt verkennen, er zijn meer puzzels te vinden en de speelduur is flink langer. Je bent minimaal 30 uur zoet om het verhaal te doorlopen en dan zijn er nog genoeg zijmissies te voltooien en schatten te vinden. God of War is een echte singleplayer game, maar biedt dus genoeg content om lang plezier mee te hebben. De game is echter niet voor niets 18+, want het grove geweld vliegt je om de oren.

Grof geweld

Volop geweld, volop knokken, hakken en trappen. Met een lompe, magische hakbijl als je favoriete wapen. Er komt dan ook genoeg bloed en afgehakte ledematen in voor.

Grof taalgebruik

Af en toe komen er scheldwoorden in voor.

God of War
Adventure
Wederom een goddelijk actie-avontuur en deze keer niet in de Griekse, maar in de Noordse mythologie.