Guitar Hero Live

Guitar Hero was begin deze eeuw een grote franchise. In veel huiskamers lagen wel de bekende plastic gitaren, waarmee je op je tv nummers kon 'spelen' door op het juiste moment de goede knop in te drukken en aan te slaan. Na een aantal succesvolle delen kwam de klad er een beetje in. Gamers waren klaar met muziekgames, zo leek het wel. In 2015 werd de stilte doorbroken en kwam er weer een nieuwe Guitar Hero-game, genaamd Guitar Hero Live.

Guitar Hero Live werkt volgens het bekende principe. Je hebt een plastic gitaar en door de juiste knoppen in te drukken en op het juiste moment aan te slaan, speel je de juiste noten van een nummer. Op het scherm zie je een balk waarover de verschillende noten omlaag schuiven. Timing en vingervlugheid zijn dus van groot belang.

Het 'live' uit de titel zit hem in het feit dat de game is opgezet alsof de speler zelf op een podium staat. Je ziet echte mensen op het scherm als publiek. Doe je het goed, dan gaan ze uit hun dak. Mis je veel noten en maak je er een potje van, dan kan je vooral boegeroep verwachten.

Vroeger was er nog veel concurrentie tussen Guitar Hero en een andere muzikale franchise: Rock Band. Inmiddels is die strijd wat bekoeld, mede doordat de muziekgames niet meer zo populair zijn als jaren geleden.

Grof taalgebruik

In sommige liedjes is sprake van een beetje grof taalgebruik.

Guitar Hero Live
Simulatie
De plastic gitaren zijn weer terug van weggeweest