Gwent: The Witcher Card Game

Gwent: The Witcher Card Game is het gelijknamige kaartspel uit het actierollenspel The Witcher 3: Wild Hunt. In het spel maak je een selectie uit kaarten en speel je tegen een computergestuurde tegenstander of online tegen echte mensen.

In Gwent kies je een factie en verzamel je diverse kaarten in een deck die je om beurten moet inzetten tijdens een potje. De twee spelers zijn elke ronde verplicht een kaart neer te leggen uit het deck van 25 tot 40 kaarten. Elke factie heeft verschillende speelstijlen en unieke vaardigheden. Het doel is twee uit drie rondes te winnen door kaarten strategisch neer te leggen. Er zijn kaarten die soldaten met zwaarden representeren, maar ook met speren, pijl en bogen en je kunt toverspreuken inzetten in jouw voordeel, of in het nadeel van de tegenstander. Daarnaast zijn er katapulten en andere grote wapens om de tegenstander schade toe te brengen. Elke ronde kun je ores, scraps of kaarten verdienen om te gebruiken in volgende rondes. Met ores koop je kegs om vervolgens nieuwe kaarten te krijgen. Ores zijn ook met echt geld te koop en iedere keg bevat vijf kaarten.

Naast gevechtskaarten heb je kaarten die een belemmering voor je vijand (en soms ook jou) kunnen zijn. Zo zijn er kaarten die het weer beïnvloeden, zoals regen, mist en sneeuw. Deze kaarten zorgen ervoor dat er minder schade gedaan kan worden of dat die gevechtskaarten een bepaalde tijd niet eens gebruikt kunnen worden. Gwent kan een verslavend effect hebben doordat spelers meer en betere kaarten willen verzamelen, alsook dat je kaarten met echt geld kunt kopen.

Grof taalgebruik

Af en toe is er een milde vorm van slecht taalgebruik te vinden.

Enge Content

Sommige afbeeldingen of geluiden kunnen als eng bevonden worden voor spelers.

Gwent: The Witcher Card Game
Strategie
Het kaartspel uit het actierollenspel The Witcher 3: Wild Hunt