Half-Life

Half-Life (1998) wordt door veel gamers beschouwd als één van de beste games ooit gemaakt. Het is een schietspel waarbij je in de rol kruipt van wetenschapper Gordon Freeman. Jij werkt in Black Mesa, een soort Area 51, waar geheime militaire experimenten worden uitgevoerd. In het begin van de game doe je zo'n test die (uiteraard) volledig mislukt. Een nieuwe dimensie opent zich en de wereld wordt overspoeld door buitenaardse wezens.

De game heeft meer dan 50 prijzen gewonnen en dat heeft vooral te maken met de complexe puzzels en directe schietactie. Daarnaast wordt het verhaal niet verteld in tussenfilmpjes (wat toen meestal gebeurde), alles gebeurt letterlijk in de wereld waarin de speler zich bevindt.

De game kent behoorlijk enge monsters en heeft een leeftijdklassering van 16 jaar en ouder. Daarbij moet gezegd worden dat de game oud is en dus grafisch verouderd. Wat toen als expliciete beelden gold hoeft niet voor iedereen nog het geval te zijn.

Grof geweld

Hoofdrolspeler Gordon Freeman moet strijden tegen buitenaardse wezens en gebruikt hiervoor veel verschillende vuurwapens.

Enge Content

Je tegenstanders zijn buitenaardse wezens van verschillend pluimage. Sommigen kunnen als zeer eng ervaren worden.

Half-Life
Actie
Eén van de beste games ooit gemaakt