HS

Hearthstone

Hearthstone is een virtueel kaartspel met enorm veel spelers. De game is gratis te spelen, al kun je optioneel geld uitgeven voor het vrijspelen van nieuwe kaarten. Spelers dienen in Hearthstone om de beurt één of meer kaarten te leggen. Door het spelen van verschillende combinaties kunnen er meer punten gescoord worden. Beide spelers krijgen een hero en het is de bedoeling om de hero van de tegenstander weg te spelen.

Spelers kunnen niet ongelimiteerd kaarten leggen. Je krijgt elke beurt extra mana, de punten die je nodig hebt om verschillende kaarten te leggen. Kaarten met meer waarde kun je dus pas later in het spel gebruiken, waardoor strategie van belang is. Daarnaast heeft elke hero een eigen specialiteit; de keuze van je hero is dus ook een strategische.

Spelers dienen zich om de zoveel tijd aan te passen, omdat er uitbreidingspakketten verschijnen, die nieuwe kaarten en strategieën introduceren. Binnen de eSports (professionele game-toernooien) wordt Hearthstone veel gespeeld en de veranderende kaartencombinaties zorgen wel eens voor controverse. Soms worden nieuwe kaarten geïntroduceerd die volgens de fans veel te sterk zijn, waardoor ontwikkelaar Blizzard deze weer moet aanpassen. Heartstone is grafisch een zeer onschuldige game, maar niet in het Nederlands te spelen.

Hearthstone
Strategie
Het kaartspel van nu