Hitman 2

Hitman is een langlopende game-serie omtrent Agent 47: een huurmoordenaar. De protagonist van het spel is te herkennen aan zijn kale hoofd met achterop een barcode getatoeëerd. Het doel van het spel is al jaren hetzelfde, schakel een doelwit uit. Als speler wordt je in een omgeving gezet waarin je zelf moet uitzoeken hoe je het meest efficiënt het doelwit kunt uitschakelen. 

Hitman 2 gaat verder waar Hitman eindigde. Het spel bevat een singleplayer-campaign, oftewel, een verhaal wat in je eentje uitgespeeld wordt. In het verhaal moet Agent 47 achter de geheimzinnige ‘Shadow Client’ aan. Daarnaast bevat de game twee multiplayer modi, genaamd ‘Sniper Assassin’ en ‘Ghost mode’. In de ‘Sniper Assassin’ modus is het de bedoeling om alleen, of samen, doelwitten uit te schakelen met een sluipschuttersgeweer.  In de tweede modus ‘Ghost mode’ spelen twee spelers tegen elkaar op hetzelfde speelveld. De speler die als eerste de vijf doelwitten weet uit te schakelen wint het spel. 

In Hitman 2 is het de bedoeling je doelwit zo ongezien en efficiënt mogelijk uit te schakelen. De speler krijgt hier ontelbaar veel mogelijkheden voor. Elk doelwit wordt in een andere omgeving geplaatst, de omgevingen worden levels genoemd. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten per level scoren. Hoe minder commotie je veroorzaakt bij het omleggen van je doelwit, hoe meer punten. Het is dus niet de bedoeling dat de speler meteen vuur opent op het doelwit, dit is echter wel mogelijk.
Grof geweld

In Hitman 2 is het de bedoeling om menselijke doelwitten om te leggen. Hier krijgt de speler een scala aan middelen voor, vaak zijn deze grof en zeer gewelddadig.

Hitman 2
Actie
Schakel je doelwitten efficiënt en geruisloos uit