Homefront: The Revolution

Homefront: The Revolution is het vervolg op Homefront uit 2011. Waar Homefront draaide om de invasie van de Verenigde Staten, is de setting nu het bezette Amerikaanse land. Het strijdtoneel van de fictieve oorlog is de stad Philadelphia, waar de Noord-Koreanen de macht hebben en deze met harde hand kracht bijzetten. De burgers leven daarom in een voortdurende staat van onderdrukking en het is aan een klein groepje verzetsstrijders om een vuist te maken. 

De game behoort tot het first person shooter-genre, en biedt dus een speelstijl vanuit de eerste persoon. De speler neemt de rol aan van een verzetsstrijder en vanuit diens ogen gaat het om het uitschakelen van de buitenlandse bezetter. Bij de gevechten gebruikt de held diverse wapens en gadgets waarmee de vijand kan worden bestreden. De frontale aanval is in de meeste gevallen geen goed idee omdat de overmacht groot is en de winst wordt vooral behaald door de vijand ongezien te overwinnen. Dit gebeurt onder andere door de vijandelijke soldaten van achteren te benaderen en ze met messteken om het leven te brengen. 

Naast de verhaallijn die de speler in zijn eentje speelt, bevat Homefront: The Revolution een online onderdeel, waarin de speler het met drie anderen kan opnemen tegen computergestuurde vijanden. De missies draaien wederom om het doden van de Noord-Koreaanse vijanden en vergen goed op elkaar afgestemd samenspel. Het team van vier spelers kan optioneel via een koptelefoon en microfoon met elkaar communiceren om de effectiviteit van het teamwerk te vergroten.


Grof geweld

Het draait om een oorlog tegen een buitenlandse macht en geweld is dan ook in hoge mate aanwezig. Vijanden worden met schoten en ontploffingen om het leven gebracht, of zelfs van dichtbij door het toebrengen van messteken.

Grof taalgebruik

Om een grimmige sfeer op te werpen, wordt er door de verzetsstrijders flink gevloekt. De één doet dat wat meer dan de ander, maar grove bewoordingen komen veelvuldig voor.

Seks

In de game zijn prostituees aanwezig en hoewel deze niet actief te benaderen zijn, is er regelmatig dialoog te horen waarin seksuele toespelingen worden gemaakt.

Alcohol en Drugs

Op de straten zijn personages te vinden die als gebruiker omschreven kunnen worden of daadwerkelijk drugs lijken te verkopen.

Discriminatie

De Noord-Koreanen worden continu omschreven als 'norks', een weinig complimenterende benaming en te vergelijken met de manier waarop de Duitsers als 'de moffen' werden omschreven.

Homefront: The Revolution
Actie
Als het thuisfront het front wordt, vecht het verzet voor eigen huis en haard