Just Cause 3

Just Cause 3 doet precies hetzelfde als Just Cause 2, maar dan allemaal met iets mooiere beelden. Dat is in een notendop dit derde deel uit de serie. Een serie die bol staat van de pure fun: zonder restricties los gaan op een tropisch eiland waar het doel juist is om chaos te verzoorzaken.

Boten die in de lucht gelanceerd worden, helikopters die grote silo's omver halen, instortende gebouwen... Het had zo een film met Indiana Jones, James Bond, Jason Bourne of een andere bekende held kunnen zijn. In Just Cause 3 is de actie net zo overdreven en daardoor ook heel vermakelijk. Het draait om alles behalve realisme. Vrijheid, blijheid. En explosies. Heel veel explosies.

Doordat Just Cause 3 niet heel veel vernieuwt ten opzichte van deel 2, wordt het derde deel door veel spelers als wat minder goed bestempeld dan deel twee. Toch werd Just Cause 3 enthousiast ontvangen, juist doordat men af en toe gewoon de behoefte heeft om een spel te spelen dat zich niet serieus neemt en je alle middelen en vrijheid biedt om lekker te klooien.

Just Cause 3
Actie
Meer van hetzelfde, net als deel 2. Stiekem is dat helemaal niet erg.