KH3

Kingdom Hearts 3

Kingdom Hearts 3 is in vele opzichten uniek spel. Ten eerste combineert het talloze figuren en films uit het Disney-universum met de stijl van de Japanse spellenreeks Final Fantasy, maar ten tweede is dit derde deel meer dan 18 jaar lang in productie geweest.

In de game kruip je in de huid van Sora. Samen met Goofy en Donald moet hij zijn verloren krachten terugvinden in verschillende bekende Disney-wereld. Zo beleef je onder andere avonturen in de werelden van Frozen, Hercules, Big Hero 6, Pirates of the Caribbean, Toy Story en en Monsters Inc.

Kingdom Hearts 3 is een zogenaamde Role Playing Game (RPG), waarbij het de bedoeling is om in de rol te kruipen van een personage (Sora) en deze over verloop van tijd te verbeteren. Dit doe je door middel van het verzamelen van verschillende krachten, wapens en gebruiksvoorwerpen. Hoe verder je in de game komt, hoe beter de spullen die je vindt zijn, maar hoe moeilijker het spel wordt. Daarnaast zullen Goofy en Donald je vaak te hulp schieten en heb je ook speciale krachten, die je attracties uit de Disneyparken laat gebruiken om vijanden te verslaan. Dit klinkt vaag, maar je zal letterlijk achtbanen als Big Thunder Mountain gebruiken om te strijden tegen tegenstanders.

https://www.youtube.com/embed/2VawSnaxtSI"; frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen> 

De serie heet een grote hoeveelheid fans van bijna alle leeftijden. Dit heeft natuurlijk te maken met de aantrekkingskracht van Disney, maar ook met het feit dat de game een breed publiek aanspreekt. Het is de bedoeling dat je tegenstanders verslaat en dat doe je met je zogenaamde Key Blade. Dit zwaard in de vorm van een sleutel vormt de basis voor de gevechten, die in getekende stijl worden vormgegeven. Er is geen bloed aanwezig in het spel en de slagen die je uitdeelt voelen alsof ze uit een tekenfilm komen. Dat is direct ook de charme van het spel.


Grof geweld

Het geweld in Kingdom Hearts 3 is te vergelijken met hoe het getoond wordt in bepaalde Disney-films. Het is dus niet expliciet en getekend weergegeven.

Kingdom Hearts 3
Actie
De ultieme samenkomst van Disney-helden