L.A. Noire

Ontwikkelaar Rockstar kennen we vooral van de gigantische miljardenfranchise Grand Theft Auto. Toch maken de ontwikkelaars van Rockstar af en toe ook uitstapjes met iets anders. In een tijd van CSI, NCIS, Bones, Flikken Maastricht en vele andere topseries kan een detective-game natuurlijk niet uitblijven. Maar dan wel misdaden oplossen met een klassiek tintje: in het Los Angeles van 1947.

L.A. Noire is het resultaat en een duidelijk hint naar de setting. Los Angeles en een stijl die wat weg heeft van film-noir: een duistere misdaadomgeving. Het Los Angeles uit die tijd was sowieso alles behalve rustig en criminaliteit was aan de orde van de dag.

Een opvallend kenmerk van L.A. Noire is de gezichtsuitdrukking van personages. Het ontwikkelteam van Rockstar heeft veel energie en geld gestoken in zeer goede opnames van diverse gezichtsuitdrukkingen. Hierdoor zien deze er in de game bijzonder realistisch uit.

Grof geweld

Hoewel de game vooral draait om het oplossen van misdaden, komt er ook af en toe wel het nodige geweld aan bod. Veel minder dan in een game als Grand Theft Auto, dat wel.

Grof taalgebruik

Er wordt wel eens gescholden in het heetst van de strijd.

L.A. Noire
Actie
Nu kan je echt een Amerikaanse detective zijn in de periode net na de Tweede Wereldoorlog.