LoL

League of Legends

League of Legends (LoL) is immens populair bij de jeugd. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat de game gratis te spelen is, maar ook omdat de competities rond deze game worden gevolgd door miljoenen kijkers. Jij kruipt als speler in de huid van een Champion, waarbij je met vijf teamgenoten strijdt tegen vijf anderen om de Nexus te vernietigen. Dit gebouw staat in de basis van ieder team en is het ultieme doel van elk potje. Een potje LoL duurt ongeveer tussen de 25 en 60 minuten.

De game is een zogeheten MOBA-game, een Multiplayer Online Battle Arena. In dit genre zie je de map (arena) van boven en dien je personages naar voren te bewegen middels de muis. Elke Champion (meer dan 130) heeft zijn eigen specialiteiten en rol binnen het team.

De game is enorm groot in de eSports (professionele wedstrijden) en heeft dan ook miljoenen fans vergaard. Een groot nadeel aan de game is dat de spelers gemakkelijk agressief worden tegen teamgenoten en tegenstanders. Dit salty gedrag (niet tegen je verlies kunnen en vervolgens gaan schelden) is niet specifiek voor League of Legends, maar wel oververtegenwoordigd. Daartegenover staat dat de game miljoenen fans heeft en deze mensen alles volgen wat er met de game speelt. Hoewel de game gratis te spelen is, kun je zogenaamde skins kopen voor je Champions, die zorgen voor een aangepast uiterlijk. Ook is loot verkrijgbaar, die nieuwe Champions kan bevatten, nieuwe skins en bouwstenen voor nieuwe voorwerpen.

Grof taalgebruik

Grof taalgebruik is niet aanwezig in de game, maar een groot deel van de spelers van LoL kunnen hun geduld verliezen en dit resulteert in grof taalgebruik. Dit geldt natuurlijk niet voor alle spelers van League of Legends, maar grof taalgebruik onder spelers is wel oververtegenwoordigd in deze game.

League of Legends
RPG
Brengt het beste en het slechtste in je naar boven