Left 4 Dead

Zombies zijn 'hot'. The Walking Dead doet het zowel als serie en als videogames uitstekend en in de bioscopen genieten miljoenen mensen van films als World War Z. En natuurlijk waren er in de 20e eeuw ook al de nodige films over de gevaarlijke ondoden. Ontwikkelaar Valve, bij veel gamers vooral bekend van de iconische actiegames Half-Life, bracht in 2008 de actiegame Left 4 Dead uit. Het bleek een groot succes.

Het principe van Left 4 Dead is vrij eenvoudig. Met een groep medespelers moet je zien te ontsnappen aan hordes zombies. Je hebt een aantal locaties waar je veilig bent, maar de weg is lang en gevaarlijk om uiteindelijk definitief te kunnen vluchten. Het ultieme doel is om met een helikopter weg te vluchten, maar dan dien je wel tientallen zombies af te stoppen.

Kortom, samenwerken en heel veel actie staan centraal. Als spelers heb je divers wapentuig tot je beschikking om de agressieve zombies af te stoppen. Het zijn ook niet alleen maar trage zombies zoals in The Walking Dead, maar eerder de snelle zombies uit World War Z.

Grof geweld

De game draait volledig om het ontsnappen aan en afstoppen van agressieve zombies, dus er vindt veel extreem geweld plaats. Verre van realistisch, maar grof is het wel.

Enge Content

Je zult best wel eens kunnen schrikken van de zombies. Duidelijk niet iets wat je jonge kinderen wilt laten zien.

Left 4 Dead
Actie
Dodelijke zombies zijn in aantocht. Weet jij door goed samen te werken veilig te ontsnappen?