Left 4 Dead 2

Zombies zijn 'hot'. The Walking Dead doet het zowel als serie en als videogames uitstekend en in de bioscopen genieten miljoenen mensen van films als World War Z. En natuurlijk waren er in de 20e eeuw ook al de nodige films over de gevaarlijke ondoden. Ontwikkelaar Valve, bij veel gamers vooral bekend van de iconische actiegames Half-Life, bracht in 2008 de actiegame Left 4 Dead uit. Het bleek een groot succes. Een jaar later was het dan ook al tijd voor de opvolger: Left 4 Dead 2.

Het principe van Left 4 Dead is vrij eenvoudig. Met een groep medespelers moet je zien te ontsnappen aan hordes zombies. Je hebt een aantal locaties waar je veilig bent, maar de weg is lang en gevaarlijk om uiteindelijk definitief te kunnen vluchten. Het ultieme doel is om met een helikopter weg te vluchten, maar dan dien je wel tientallen zombies af te stoppen.

Kortom, samenwerken en heel veel actie staan centraal. Als spelers heb je divers wapentuig tot je beschikking om de agressieve zombies af te stoppen. Het zijn ook niet alleen maar trage zombies zoals in The Walking Dead, maar eerder de snelle zombies uit World War Z.

Grof geweld

Stiekem voorbij zombies sluipen is wel zo veilig, maar als ze je eenmaal ontdekken... dan breekt echt de pleuris uit. Knallen, explosies, hakken... alles is toegestaan om de zombies af te weren.

Enge Content

Er valt regelmatig wel wat engs te beleven met de nodige schrikmomenten. Zombies zie je immers niet elke dag, toch?

Left 4 Dead 2
Actie
Na het succes van deel 1 is er een vervolg op de coöperatieve zombiegame. Weer volop gevaar en goed teamwork.