LEGO Marvel's Avengers

De eerste LEGO-game stamt alweer uit 2005, maar er zijn inmiddels vele delen verschenen, gebaseerd op diverse filmseries. LEGO Marvel's Avengers volgt de gelijknamige film en zijn verschillende voorgangers. Je krijgt als speler tientallen LEGO-poppetjes onder de knoppen, van Iron Man tot Captain America en van Thor tot The Hulk.

In de game volg je de verhaallijnen van verschillende Marvel-films als The Avengers, Thor en Captain America. Voor de tussenfilmpjes zijn geluiden uit de films gebruikt, maar buiten deze verhaallijn kun je je ook vermaken in verschillende open werelden. Hier komt het verzamelaspect van de game om de hoek kijken. Hoe meer LEGO-blokjes je verzamelt, hoe meer karakters je tot je beschikking krijgt. Ook personages die niet in de films voorkomen, maar vooral schitteren in de stripboeken rond de Marvel-figuren. 

De LEGO-games zijn bedoeld voor mensen vanaf 7 jaar. Geweld is alleen op "LEGO-niveau" aanwezig. Zo vallen LEGO-figuurtjes simpelweg uit elkaar als je van ze wint. Ook is het samenspelen belangrijk en vaak noodzakelijk in het spel. Zo kunnen twee spelers in één scherm altijd samen het spel vervolgen. Dit maakt het een leuke game voor ouders en kinderen om samen te spelen.


LEGO Marvel's Avengers
Adventure
Iron Man was nog nooit zo stoer