LEGO Star Wars: The Force Awakens

De eerste LEGO Star Wars-game stamt alweer uit het jaar 2005. Die game draaide om de eerste films uit de jaren 70. LEGO Star Wars: The Force Awakens draait om de laatste film en als speler krijg je alle karakters spelers uit de film onder de knoppen. Tijdens het spelen wordt het verhaal van de film vertelt, maar er zijn ook nieuwe scenes geschreven, speciaal voor de game. Ook de acteurs hebben speciaal voor de game regels tekst ingesproken.

Harrison Ford heeft bijvoorbeeld de zin "Wookie Cookie" ingesproken en dat laat goed zien dat de game zichzelf niet te serieus neemt. Het draait in LEGO Star Wars: The Force Awakens om de humor. Ook is verzamelen erg belangrijk, want hoe meer LEGO-partjes je verzamelt hoe meer je kunt vrijspelen. Alle karakters uit de film zijn vrij te spelen.

Naast de hoofdmissies zijn er ook verschillende open werelden, waar je allemaal kleine spelletjes kunt doen. Denk aan racen, vliegen, bouwen, muntjes verzamelen en puzzels oplossen. Een focus van het spel is ook de multiplayer, waardoor je met twee mensen op de bank samen kunt spelen. De game is dan ook ideaal voor ouders en kinderen. De game is wel Engels gesproken, maar volledig Nederlands ondertiteld.LEGO Star Wars: The Force Awakens
Adventure
Star Wars: The Force Awakens, maar dan iets minder serieus