Life is Strange

Een hype van de laatste jaren is het uitbrengen van een spel in losse episodes. Alsof het een tv-serie is, is het spel opgeknipt in losse delen. Op die manier kan een ontwikkelaar stukje bij beetje het spel afronden, goed focussen op een bepaald stuk van het verhaal en natuurlijk ook geld verdienen. Een losse episode is vaak goedkoper dan een volledig spel, maar als je eindelijk alle episodes koopt ben je alsnog een aardig bedrag kwijt. Life is Strange is misschien wat vreemd, bizar zelfs. Het is wel de investering waard.

Life is Strange draait om het leven van een scholiere, genaamd Maxine Caulfield. Er gebeuren vreemde dingen in haar leven. Een groot onderdeel van alle gekkigheid is de mogelijkheid om de tijd terug te draaien. Dit zorgt ervoor dat je als spelers soms acties ongedaan kunt maken of nogmaals kunt ontdekken wat er gebeurt als je iets anders doet.

Samen met een hele sfeervolle setting en een verhaal vol avontuur en mysterie, maakt dit van Life is Strange een soort verslavende tv-serie maar dan in de vorm van een game. Na elke episode zit je op het puntje van je stoel en wil je weten wat er in de nieuwe episode gebeurt. Inmiddels is het spel al volledig verschenen en hoeven spelers niet meer te wachten op nieuwe episodes.

Enge Content

Mysterie, avontuur en spanning. Heel grof is het allemaal niet, maar het kan voor jonge spelers wel wat eng overkomen.

Life is Strange
Adventure
Los de vermissing van een goede vriend op in dit avontuur vol mysterie. Al je keuzes zijn van invloed op het verloop.