LBP

LittleBigPlanet

Speciaal voor de PlayStation 3 ontwikkelde Sony een geheel nieuwe franchise. Een game die geschikt is voor jong en oud, met een koddige uitstraling en avontuur. Het resultaat werd LittleBigPlanet, een spel rondom het stoffen poppetje Sackboy.

LittleBigPlanet is een zogeheten platformgame. Dit is een genre dat vroeger is ontstaan, toen je in sommige games vaak letterlijk van platform naar platform moest klimmen, springen, rennen, enzovoort. Ook in de levels van LittleBigPlanet moeten spelers regelmatig nieuwe plekken (platformen) zien te bereiken.

De puzzels van LittleBigPlanet zijn 'physics based', of te wel gebaseerd op onze natuurwetten, zoals zwaartekracht. Denk bijvoorbeeld aan de hefboomwerking van een balk en het rond draaien van een rad als er op een bepaalde plek meer gewicht komt. Op die manier kan de speler, als Sackboy zijnde, allerlei puzzels in de omgeving oplossen.

De uitstraling van LittleBigPlanet is heel vriendelijk. Schattig, koddig, aandoenlijk. Sackboy is een perfecte held voor dit avontuur: stoer en vriendelijk. De game bevat wat extra hulp voor (jonge) spelers, al kunnen volwassenen zich ook prima vermaken met de uitdaging die de puzzels in elk level bieden.

LittleBigPlanet
Arcade
Het schattige stoffen poppetje Sackboy gaat op avontuur