LBP2

LittleBigPlanet 2

Na het succes van LittleBigPlanet kon een vervolg niet uitblijven. Drie jaar na het origineel was het in 2011 tijd voor LittleBigPlanet 2. Meer schattige werelden, meer puzzels en meer mogelijkheden.

Net zoals de eerste LittleBigPlanet draait het ook in LittleBigPlanet 2 om het oplossen van puzzels. En dan hebben we het niet over legpuzzels of Zweedse doorlopers. Nee, de puzzels in LittleBigPlanet 2 zijn puzzels met objecten in een omgeving. De wetten van de natuur spelen daarbij een grote rol. Een balk kan als een hefboom of wip-wap fungeren door er overheen te lopen. Een groot schoepenrad kan draaien als je erop springt. Sleep een zwaar object om het gewicht of de zwaartekracht zijn werk te laten doen. Enzovoort. Op deze manier moet je door slim na te denken, verder zien te komen in allerlei mooie, aandoenlijke werelden.

Nog meer dan deel 1 draait het in LittleBigPlanet 2 om het delen van content. Spelers kunnen zelf levels ontwerpen, dankzij een zogeheten level editor. Vergelijk het met een grote doos met LEGO. De game biedt allerlei bouwstenen en jij mag bepalen hoe je het opbouwt, waar je iets neerzet en welk doel het dient. Op deze manier kunnen spelers zelf levels en puzzels ontwikkelen, op een toegankelijke manier. En deze nieuwe content kunnen ze via het PlayStation Network eenvoudig delen met alle andere LittleBigPlanet-spelers.

LittleBigPlanet 2
Arcade
Meer avonturen en nog meer mogelijkheden om zelf te bedenken in dit nieuwe avontuur met Sackboy