Mad Max

De game Mad Max keert, net zoals de speelfilm Mad Max: Fury Road uit 2015, terug naar het personage Max, dat in de jaren '80 furore maakte. Het was toentertijd de doorbraak van acteur Mel Gibson, die daarvoor nog vrijwel onbekend was. Intussen is Mad Max een echte cult-held geworden. De game speelt net als de film in een post-apocalyptische wereld en is vooral gebaseerd op een felle strijd in voertuigen. 

In deze open wereld is het de bedoeling om je wagen zo ver mogelijk te verbeteren en dit doe je met behulp van heel veel verschillende manieren. Er zijn races aanwezig, maar ook ga je veel gevechten aan in de derde persoon. Dit kan zowel sluipend als met getrokken geweren. De actie is behoorlijk hard en de tegenstanders kunnen op verschillende manieren om het leven worden gebracht. Zo maakt Max soms gebruik van een kettingzaag en een harpoen waarmee hij vijanden naar zich toe kan trekken. Vervolgens kan hij over hen heen rijden, maar het is ook mogelijk om de nek te breken. 

Aangezien Max op gewelddadige wijze wraak zoekt voor het feit dat hij aan het begin van de game wordt aangevallen, is er weinig positiviteit in het verhaal te vinden. 


Grof geweld

De strijd wordt bepaald niet zonder bloedvergieten gestreden en de 'finishing moves', acties waarmee de tegenstanders tot hun einde komen, worden zeer bruut in beeld gebracht.

Grof taalgebruik

Stevig taalgebruik is met regelmaat te horen

Alcohol en Drugs

Toespelingen op drugsgebruik zijn aanwezig

Mad Max
Actie
De wereld is gevuld met bruut geweld, maar niemand is zo gek als Max