Mafia II

The Godfather, Scarface, Goodfellas... memorabele weergaves van de mafia zijn er volop. Ook op het gebied van games is dit het geval. In 2002 kwam de game Mafia uit: Italiaanse maatpakken, families die alles voor hun familieleden over hebben en natuurlijk de typische tommyguns waarmee een gevecht vaak beslecht werd. In Mafia II gaan we wederom de gevaarlijke wereld van de maffia beleven.

Mafia II valt net als de voorganger wel te vergelijken met Grand Theft Auto, de meest iconische franchise op het gebied van open spelwerelden en vrijheid om te doen en laten wat je wilt. Je kunt de grote stad op je gemak verkennen en ondertussen vervul je af en toe wat missies, om zo steeds meer van het verhaal te beleven.

Volgens veel gamers is het jammer dat Mafia II weinig te bieden heeft als je het verhaal eenmaal hebt uitgespeeld. In veel andere open wereld games valt er dan nog van alles te beleven, maar deze zogeheten 'post-ending content' is beperkt in Mafia II. Desondanks is het een game die bomvol sfeer zit en een heel meeslepend verhaal kent.

Grof geweld

Het is de maffia, dus er vindt volop schietactie plaats.

Grof taalgebruik

De heren maffiosi letten niet echt op hun taalgebruik, dus in tussenfilmpjes wordt er nogal eens gevloekt.

Mafia II
Actie
Vele jaren na de klassieker biedt deel 2 weer een echt Mafia-verhaal vol typische personages en een sfeervolle wereld.