Mafia III

Bij de naam Mafia denk je al snel aan de Italiaanse maatpakken, foute mannen van Siciliƫ, klassieke auto's en het Amerika van de jaren twintig van de vorige eeuw. Dat was inderdaad het geval in de eerste Mafia-game. In Mafia 3 maken we echter een sprong in de tijd en beleven we de wat meer moderne mafia in het New Orleans van de jaren zestig.

Mafia 3 is door de nieuwe setting iets anders dan je zou verwachten. De Italianen spelen iets meer een bijrol, want centraal staat de Afro-Amerikaanse man Lincoln. Hij wil een nieuwe 'familie' groot maken in New Orleans en dat gaat uiteraard gepaard met veel geweld. Wapens, lompe gevechten, explosies, racisme... het komt allemaal aan bod in de wereld van Mafia 3.

De opzet valt te vergelijken met games als Grand Theft Auto, waarbij je redelijk vrij bent om te gaan en staan waar je wilt in de stad. Door het donkere karakter van het verhaal en de focus op actie is Mafia 3 duidelijk alleen bestemd voor spelers vanaf 18 jaar.

Grof geweld

Er wordt volop geschoten, gevochten en afgerekend met concurrerende maffiosi. De actie is vaak heel hard en komt duidelijk in beeld.

Grof taalgebruik

De personages zijn regelmatig grof gebekt en steken hun ongezouten mening niet onder stoelen of banken.

Discriminatie

De strijd tussen de Afro-Amerikaanse Lincoln en de traditionele Italiaanse maffia zorgt ervoor dat racisme ook een onderwerp is dat in het spel aan bod komt.

Mafia III
Actie
New Orleans in de jaren zestig kent een heel ander type mafia