Mario + Rabbids Kingdom Battle

Mario en zijn vrienden wonen rustig in het Paddenstoelenrijk, tot plots hun thuis wordt omgewoeld door een mysterieuze draaikolk die knotsgekke konijnen naar het land brengt! Dit is de premisse van Mario + Rabbids: Kingdom Battle, een spel dat de wereld van Mario samenbrengt met die van de Rabbids. Het gaat hier dan ook om een samenwerkingsproject tussen Nintendo, vader van Mario, en uitgever en ontwikkelaar Ubisoft, die de Rabbids in het leven heeft geroepen. Hoewel de Rabbids vooral bekend zijn geworden door diverse collecties van maffe minispelletjes, is Mario + Rabbids: Kingdom Battle een heus strategiespel.  

In het kleurrijke spel bestuur je Mario, Luigi, prinses Peach en dinosaurus Yoshi, samen met vier van de Rabbids die zich als hen kleden. In diverse levels vecht je tegen verschillende tegenstanders, waarbij je om de beurt je figuren kunt laten bewegen en aanvallen. Dat doe je onder andere door op ze te springen, maar ook door op ze te schieten. Dit is echter zeer koddig en kleurrijk in beeld gebracht. De geweren lijken bovendien niet echt op bestaande wapens en je vecht dan ook bijvoorbeeld met een stofzuiger.

Je kunt in het spel ook speciale amiibo gebruiken. Dit zijn apart verkrijgbare plastic figuurtjes in de vorm van bepaalde personages. Door deze op de Nintendo Switch te houden, kun je zo speciale wapens krijgen. Niet alle amiibo zijn compatibel met het spel; op de officiële website van Nintendo zie je welke bij Mario + Rabbids werken en welke niet. Verder is er nog een uitbreidingspas uitgebracht, waarmee je alvast wapens, kaarten en andere extra’s kunt kopen. Deze worden op een later datum toegevoegd.


Mario + Rabbids Kingdom Battle
RPG
Knotsgekke konijnen zetten Mario's wereld op zijn kop