Metroid: Samus Returns

In Metroid: Samus Returns kruipen spelers in de huid van intergalactische premiejaagster Samus Aran. Bewapend met een armgeweer en gehuld in een oranje ruimtepak is het aan deze stoere blondine om een einde te maken aan de Metroids. Deze aliens worden door ruimtepiraten namelijk ingezet als wapens en zijn dus als grote dreiging bestempeld door de Galactic Federation. Op de thuisplaneet van de Metroids zal Samus moeten rennen, schieten, puzzelen en verkennen om uiteindelijk het universum te redden van de aliens.

De Metroid-serie is sterk geïnspireerd door de eerste Alien-film. De speler zal in dit actie- en avonturenspel dus moeten zien te overleven op een gevaarlijke planeet waar hij nauwe gangetjes en donkere omgevingen doorloopt. Het spel gaat minder om schieten en des te meer om verkennen. Daar krijgt de speler allerlei leuke trucjes voor. Samus kan bijvoorbeeld in een balletje veranderen om door nauwe gangen te rollen of kan haar haakstraal gebruiken om aan bepaalde voorwerpen te trekken.

Metroid: Samus Returns laat je in twee dimensies bewegen (dus van links naar rechts en van boven naar beneden) en dat is heel speciaal. Het vorige tweedimensionale Metroid-spel verscheen namelijk in 2004. Echt volledig nieuw is Samus Returns niet: het is een volledig opnieuw gemaakte versie van het tweede Metroid-spel, Metroid II: Return of Samus. Die verscheen in 1992 in Europa op de allereerste Game Boy.

Enge Content

De diverse monsters, donkere omgevingen en plotselinge geluiden kunnen als eng worden ervaren door (kleine) kinderen.

Metroid: Samus Returns
Actie
Premiejaagster Samus is terug en schiet op scherp