Middle-earth: Shadow of War

Begin deze eeuw nam Peter Jackson ons mee op reis naar Midden-Aarde in de bekende The Lord of the Rings trilogie. Drie geweldige films die miljoenen fans hebben verblijd en een miljardenfranchise teweeg hebben gebracht. Op het gebied van games was het iets minder rooskleurig voor alles rondom Lord of the Rings. Toch kwam daar enkele jaren geleden verandering in met Middle-Earth: Shadow of Mordor. Een role-playing game waarin je ten strijde trekt tegen de Orcs. De game werd een groot succes en een vervolg kon niet uitblijven. Tijd voor nog meer actie in Midden-Aarde met Middle-earth: Shadow of War.

Middle-earth: Shadow of War gaat verder waar Shadow of Mordor stopte. Wederom is het een zogeheten role-playing game (RPG), waarin je als speler een personage speelt dat stukje bij beetje sterker wordt en meer mogelijkheden krijgt. Op deze manier werken veel van dit soort spellen en kost het behoorlijk wat uren tijd om progressie te boeken. Dit doe je door delen van het verhaal te spelen (hoofdmissies) of juist wat meer de spelwereld vrij te verkennen en nevenactiviteiten te ontdekken in de vorm van zijmissies.

Shadow of War zorgt wel voor een eigen twist op de wereld die we kennen uit Lord of the Rings. Er is een nieuwe Ring of Power, Gollum heeft een ander doel in zijn leven en zo zijn er nog wel wat meer wijzigingen ten opzichte van de verhalen van Tolkien. Voor de meeste gamers verre van een probleem, want Shadow of War heeft een goede gameplay en een hele fraaie spelwereld.


Grof geweld

Het is allemaal fictief, maar de actie is vaak behoorlijk grof.

Microtransacties

Spelers kunnen nieuwe krijgers en wapens scoren door willekeurige kistjes uit de online winkel te kopen.

Middle-earth: Shadow of War
Actie
Een mooi vervolg op Shadow of Mordor waardoor Midden-Aarde nog steeds boeiend blijft als spelwereld in een game