Minecraft

Terwijl steeds meer spellen draaien om de mooiste beelden en een benadering van de realiteit, kan het ook geheel anders. In 2009 verscheen het ambitieuze Minecraft en deze virtuele 'LEGO-doos' is vandaag de dag nog altijd heel populair.

Hebben we niet allemaal vroeger vele uren doorgebracht met LEGO, Duplo, technisch LEGO, pneumatisch LEGO, Knex en wat niet al meer? Minecraft is eigenlijk te zien als een digitale variant van het spelen met LEGO. Als speler mag je zelf bepalen wat je bouwt, hoe je het bouwt, waar je het bouwt, hoe je omgaat met de wereld om je heen. Met een beetje inspiratie, creativiteit en wat tijd over, kun je de meest imposante bouwwerken maken.

Qua uitstraling is Minecraft in elk geval heel uniek. De hele spelwereld kent een typische blokkenstijl. Geen gestroomlijnde figuren en realistische plaatjes. Blokkerig moet het zijn!

Minecraft is inmiddels uitgegroeid tot een enorm populaire franchise. Niet alleen op de pc is het spel beschikbaar, maar ook op de Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en de mobiele telefoons. Vele miljoenen spelers gaan nog dagelijks bezig om hun creativiteit te ontplooien in de wereld van Minecraft.

Minecraft
Adventure
Bouw je eigen wereld met blokjes