Monster Hunter Stories

Waar andere Monster Hunter-spellen de speler diverse grote monsters laat stropen, gooit Monster Hunter Stories het over een geheel andere boeg: niet op monsters jagen, maar juist vrienden met ze worden! Als Rider trekt de speler er in een wijde wereld op uit om nieuwe monsters te vinden en zijn of haar thuisdorp te redden.

In Monster Hunter Stories zijn spelers een groot deel van de tijd bezig zijn met vechten tegen een grote verscheidenheid aan monsters. Het is aan jou om te kiezen tussen speciale vaardigheden of tussen snelle, technische of sterke aanvallen. Of jouw aanval succesvol is, is afhankelijk van een eenvoudig steen-papier-schaar-principe. Als je een snelle aanval kiest en de tegenstander gaat voor een sterke, dan doe jij meer schade, terwijl bijvoorbeeld een technische aanval het dan weer wint van een snelle. Monsters volgen specifieke aanvalspatronen, dus het uit je hoofd leren van deze volgordes is essentieel om te winnen.

Een ander deel van de tijd ben je bezig met het verzamelen van nieuwe monsters. Door eieren te vinden en deze te laten uitkomen, voeg je steeds meer beestjes toe aan je verzameling. Elk figuurtje heeft zijn eigen krachten en zwaktes, dus het is aan te raden om een goede combinatie te vinden. Veel monsters vinden is daarbij een noodzaak. Overigens niet alleen om sterker te worden, maar ook doordat sommige monsters in de uitgestrekte wereld je bepaalde plekken laten bereiken. Er zijn bijvoorbeeld monsters die op bepaalde rotswanden kunnen klimmen, terwijl anderen ver kunnen springen. Je kunt bovendien te allen tijde op een monster rijden om de omgeving te verkennen. Aanzienlijk fijner dan de benenwagen te moeten nemen.

De kleurrijke omgevingen en gestileerde grafische stijl zorgt ervoor dat Monster Hunter Stories zeer kindvriendelijk oogt. Zelfs de grote monsters zijn daardoor niet zo eng. Het verhaal van het spel lijkt bovendien rechtstreeks te zijn gekomen uit een kinderfilm. Hoewel je dus met en tegen monsters vecht, is Monster Hunter Stories alleszins geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7. Het spel is volledig in het Nederlands te spelen.

Monster Hunter Stories
RPG
Ga met je monsters op avontuur