Monster Hunter World

Monster Hunter is een serie die sinds 2004 bestaat en Monster Hunter World is de eerste game sinds tijden die beschikbaar is gesteld voor de spelcomputers van Sony en Microsoft en de pc. Het jagen op groteske monsters is terug en is wederom heel populair, maar er schuilt een complex systeem achter.

In Monster Hunter World kun je ervoor kiezen solo de grote wereld in te trekken, op zoek naar monsters die je vervolgens weer zal moeten verslaan, maar dit alles kun je ook online met je vrienden spelen. Het spel draait om het zoeken van sporen, voetafdrukken en andere elementen die jou dichterbij een monster kunnen brengen. Eenmaal het monster gevonden is het zaak binnen een gelimiteerde tijd uit te zoeken wat de zwakke punten van het beest zijn, om deze met je wapens te kunnen verslaan. Je vecht in de game nooit tegen mensen, maar dus alleen tegen monsters.

De minimale leeftijd van Monster Hunter World is niet vanwege het grove geweld, want er is bijvoorbeeld geen bloed te zien. Het is vooral vanwege de enorme schaal. Je kunt vele uren in het spel stoppen en dat is ook nodig als je het een beetje wil snappen. Je begint met een vrij lange training (tutorial) waar het nodige wordt uitgelegd, zoals het vechtsysteem, het maken (craften) van wapens en het verzamelen van spullen. Ook is het menu vrij uitgebreid en complex waardoor je als speler geduld nodig hebt om alles te leren kennen. Monster Hunter World is wel een stuk toegankelijker dan de vorige delen. Er zijn tientallen uren in de wereld te stoppen om alles te ontdekken, om jezelf sterker te maken en genoeg spullen te verzamelen om grotere monsters te kunnen verslaan. Het zal dan ook niet makkelijk zijn als je de wereld van Monster Hunter World betreedt.

Monster Hunter World
Actie
Zoek en jaag op enorme monsters in een grote open wereld en verzamel spullen om sterker te worden