New Super Mario Bros. U Deluxe

New Super Mario Bros U. Deluxe is een heruitgave van New Super Mario Bros U., een game die in 2012 verscheen op de Wii U. Inmiddels heeft het spel zijn weg gevonden naar de Nintendo Switch en is de ouderwetse gameplay van de eerste Mario-games te beleven in een nieuw jasje. De basis wordt namelijk gevormd door spelelementen die we kennen uit de oorspronkelijke Mario-games. In 2D-levels moet je springen, rennen en ontwijken en gaandeweg dien je blokken open te slaan met je hoofd, op tegenstanders te springen en puzzels op te lossen.

Veel van de oude spelelementen zien nog steeds aanwezig. Groene paddenstoelen zorgen voor extra levens, een vuurbloem laat Mario vuurballen gooien en de rode paddenstoel zorg ervoor dat Mario groter wordt. Daarnaast zijn er ook andere upgraden, waarbij Mario ijsballen kan gooien, tijdelijk kan vliegen en zelfs hulp krijgt van zijn maatje Yoshi. New Super Mario Bros U. Deluxe heeft daarnaast een focus op meerdere spelers en is tot met vier spelers te spelen.

Er zijn verschillende karakters te kiezen, afhankelijk van hoe goed je bent in het spel. Voor meer ervaren spelers zijn Mario en Luigi beschikbaar, maar beginnende spelers kunnen misschien beter kiezen voor Toadette of Nabbit. Toadette kan veranderen in Princess Peach, waarna ze stukken kan vliegen en niet direct af is als ze in een afgrond valt, wat handig is voor beginnende spelers. Nabbit is de keuze voor mensen die eigenlijk nooit games spelen, want dit karakter is niet alleen sneller, ook kan deze niet af. Dit is niet heel uitdagend en dus aan te raden voor zeer onervaren spelers die een keer het spel willen beleven.

De game bevat 164 levels, verdeeld over twee games, want niet alleen is New Super Mario Bros U. te spelen, ook heeft Luigi zijn eigen game gekregen in New Super Luigi. U. Ook dit spel is toegevoegd aan deze compilatie en laat je met Luigi spelen in een meer uitdagende variant van het spel. De levels zijn moeilijker en je hebt minder tijd om het einde van ieder level te bereiken. Het is dan ook niet gek dat deze modus voor meer gevorderde spelers is. De Nintendo Switch zorgt ervoor dat de game zowel speelbaar is thuis op de bank als onderweg. Daarnaast bevat de game tekst en uitleg in het Nederlands.


New Super Mario Bros. U Deluxe
Adventure
Een Mario-game zoals we die al heel lang kennen, maar dan in een nieuw jasje