Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch is een rollenspel, waarin de hoofdrol is weggelegd voor het jongetje Oliver. De game is gemaakt door Level-5 in samenwerking met Studio Ghibli, een Japanse filmstudio die verantwoordelijk is voor een groot aantal succesvolle anime-films. 

Oliver krijgt te maken met het vroegtijdige verlies van zijn moeder en zijn verdriet zorgt ervoor dat zijn favoriete knuffel tot leven komt. Er blijkt meer aan de hand te zijn en er bestaat zelfs een parallelle wereld, waarin Oliver zijn moeder misschien nog kan redden. Om dat te bewerkstelligen moet hij echter vele gevaren overwinnen. 

In het avontuur is er veel aandacht voor strijd. Oliver vindt onderweg diverse monstertjes die hij voor zich kan laten vechten. Het is een uitdaging om ze allemaal te vinden en ze hebben allen hun eigen kwaliteiten. Door de gevechten bouwen Oliver en zijn monstertjes ervaring op en deze maakt hen steeds sterker en effectiever. 

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch is een game die op een kleurrijke en niet schokkende wijze wordt weergegeven. Hoewel de grafische presentatie charmant is, is het avontuur uitdagend met een sterk emotionele lading rond de onderwerpen verlies en vriendschap. 
Grof taalgebruik

Gedurende het avontuur is een milde vorm van grof taalgebruik aanwezig

Gokken

In Ni No Kuni is een casino te vinden waarin gegokt kan worden met diverse bezigheden, waaronder kaartspellen en fruitmachines. Het gaat daarbij om fictieve uitgaven en inkomsten. Met de opbrengst is het mogelijk om verschillende prijzen vrij te spelen.

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch
RPG
Het verlies van zijn moeder stuurt het jongetje Oliver op een onverwacht avontuur