Ori and the Blind Forest

Veel games worden door grote ontwikkelstudio's gemaakt, die vaak lucratieve contracten hebben afgesloten met uitgevers en soms zelfs langere tijd exclusief voor een uitgever games maken. Er zijn echter ook onafhankelijke ontwikkelaars, die met hun project op zoek gaan naar een uitgever voor een eenmalige samenwerking. Ze zijn niet per se gebonden aan een andere partij. Zo'n ontwikkelstudio heet ook wel een indie-studio (indie, als afkorting van het Engelse independent). In 2015 bracht de indie-ontwikkelaar Moon Studios het magische Ori and the Blind Forest naar gamers wereldwijd.

Een indie-game heeft vaak een minder groot ontwikkelbudget, maar desondanks worden er mooie resultaten bereikt. Ori and the Blind Forest is er een goed voorbeeld van. De game gaat over een fantasiewereld, waar het leven langzaam uit het betoverende bos Nibel verdwijnt. Het wezentje Ori is de enige die het bos kan redden.

Wat volgt is een magisch avontuur vol prachtige omgevingen, betoverende kleuren en mooie muziek. Hoewel er af en toe wat actie is tegen vijandige wezentjes, is Ori and the Blind Forest verre van een actiegame. Het is vooral een fraai avontuur om te beleven.

Ori and the Blind Forest
RPG
Een sfeervol, betoverend avontuur vol fantasie en een prachtige soundtrack