Overwatch

Overwatch is een schietspel dat volledig draait om diens online multiplayer. In teams van (overwegend) zes tegen zes spelers nemen spelers het tegen elkaar op in razendsnelle actie. Elk personage heeft zijn eigen kenmerkende uiterlijk en specialisatie. In het spel worden deze 'Heroes' genoemd en er is (alsmaar meer) keuze uit meer dan twintig personages met bijbehorende speelstijlen. 

Elk van de personages is speelbaar in de eerste persoon, zoals we dat ook kennen van bijvoorbeeld Call of Duty. De game is echter niet zo realistisch in opzet. De arena's waar mensen tegen elkaar strijden zijn futuristisch en de verschillende klassen gebruiken verzonnen wapens en voorwerpen. Er zijn klassen die focussen op aanvallen, verdedigen of een combinatie daarvan. De meeste spelers van Overwatch specialiseren zich in één of slechts een paar klassen.

Overwatch is een enorm populaire game onder eSporters, dat wil zeggen dat de game speelbaar is in competitieverband, waar ook grote geldbedragen mee te verdienen zijn. Verschillende teams en spelers strijden tegen elkaar in uiteenlopende spelmodi. In 'Escort' moet één team een voorwerp van plek A naar plek B brengen. Het andere team dient ze te stoppen. In 'Assault' dienen de teams bepaalde punten in de Arena te veroveren. Zo zijn er nog een handvol verschillende modi, maar de kunde met verschillende Heroes blijft bij elk een belangrijke factor.

De schietactie is toegankelijk voor spelers vanaf 12 jaar. De game is volledig in het Engels.

Grof geweld

Het doel van Overwatch is om de tegenstanders uit te schakelen met verschillende fictieve wapens. Dit is grafisch niet extreem hard, maar niet geschikt voor spelers onder de 12.

Overwatch
Actie
Competitief schieten in zijn puurste vorm