Paladins

Paladins is een gratis te spelen online schietspel, wat zich voornamelijk op focust op de strijd tussen twee teams en hun compositie. In wezen lijkt het spel daarmee aardig op het populairdere Overwatch, waarvan Paladins vaak wordt gezien als het free-to-play aftreksel van die succesformule. Beide games zijn kleurrijke en vrolijke spellen, waarbij spelers gedreven worden om niet alleen kundig te spelen, maar vooral ook goed samen te werken en te communiceren.

Spelers krijgen in Paladins de keuze uit een uitgebreide hoeveelheid verschillende krijgers, elk met hun eigen iconische overkomen en speelstijlen. De ene klasse kan kortstondig vliegen, de andere kan een bombardement van ouderwetse bommen richting de vijand slingeren. Vooral het goed combineren van (verschillende) vaardigheden staat daarbij hoog in het vaandel.

Omdat Paladins grotendeels gratis te spelen is, zitten er in het spel dan wel weer kleinere microtransacties om geld in weg te sluizen. Tegen (vaste) betaling kunnen spelers tijdelijke bonussen ontvangen of nieuwe karakters en aankleding daarvoor aanschaffen. 

Het kleurrijke en ietwat hyperbolische geweld van Paladins geeft de game een 12+ classificatie van PEGI. 

Grof geweld

In Paladins beschieten en bombarderen spelers elkaar volop, maar blijft het tonen van bloed volledig uit. De cartooneske stijl verzacht de grofheid van het geheel tot op zekere hoogte.

Paladins
Actie
Wees een kampioen