Path of Exile

Path of Exile is een actierollenspel dat zich afspeelt in kerkers en grotten van een duistere fantasiewereld. In het spel kruip je in de huid van een personage en je kunt kiezen uit zeven klassen, die allemaal hun eigen specialiteit hebben. Met dit personage loop je door een wereld en is het de bedoeling heel veel verschillende soorten vijanden te verslaan, zoals ridders, zombi-achtige wezens en vreemde beesten.

Het spel heeft een cameraperspectief van bovenaf en dat geeft de speler meer zicht over het speelveld, om bijvoorbeeld objecten te zien of vijanden te kunnen ontwijken. In de wereld ga je missies aan, ontdek je vele plekken en ben je bezig je personage te upgraden. Zo kun je sterkere wapens vinden, spullen maken en magische krachten ontwikkelen.

Dit is dan ook de kracht en wellicht een verslavingsfactor van Path of Exile. Je kunt het spel alleen spelen, maar ook online met of tegen anderen. Om een voordeel te krijgen in de spelwereld, kun je betere spullen vinden om je personage sterker te maken. Door deze consumeerbare items creƫren de makers een competitief element en dat geeft spelers voldoening als ze progressie boeken. Path of Exile is gratis te spelen, maar je kunt cosmetische dingen kopen en extra ruimte voor je wapenuitrusting, harnas en meer.

Grof geweld

Het spel draait om het vechten tegen veel vijanden, waarbij er bloed te zien is. Ook zijn er bepaalde krachten waardoor puntige voorwerpen uit de grond komen en vijanden op die manier dood gaan.

Enge Content

Een duistere fantasiewereld met vreemde wezens, zombies, grote misvormde reuzen en enorme insecten kan voor jongere spelers eng zijn.

Path of Exile
RPG
Een actierollenspel in kerkers en grotten