Pokémon GO

Pokémon GO is misschien wel de grootste hype van de afgelopen jaren. De game is uniek, want het maakt gebruik van Augmented Reality. Met deze techniek worden computerbeelden geplaatst in de echte wereld, waardoor je in dit geval Pokémon kunt vangen door te kijken naar het beeldscherm van je Smartphone. Ze verschijnen in de wereld die je bekijkt d.m.v. je camera.

Pokémon GO is een enorme hype. Toen de game verscheen waren er veel problemen, omdat ontwikkelaar Niantic nooit had verwacht dat de game zo groot zou worden. Verschillende beloftes werden gebroken, simpelweg omdat er tijd nodig was om de game te kunnen aanbieden aan zoveel miljoenen mensen. Inmiddels is de game al meer dan 650 miljoen keer gedownload.

Om te slagen in net spel, dienen spelers daadwerkelijk kilometers te lopen in de echte wereld. Pokémon zijn namelijk niet overal te vinden en het uiteindelijke doel is om de meer dan 150 Pokémon te vangen. Sommigen zijn gemakkelijk te vinden, maar andere Pokémon zijn niet eens te vangen in Nederland. Je kunt ze ruilen, of wachten op een moment dat ze tijdelijk te vangen zijn in ons kleine kikkerlandje.

De game spoort jongeren letterlijk op om te bewegen en dat is dan ook wat vele mensen doen. Zeker met de introductie van Legendary Pokémon; bijzondere Pokémon die slechts tijdelijk te vangen zijn, is de game weer gestegen in populariteit. Je kunt met echt geld extra pokéballs kopen om nieuwe Pokémon te vangen. Dit kan ook gratis, maar dan zal je meer kilometers moeten lopen.

Pokémon GO
Adventure
Vang ze allemaal in de echte wereld