Pokkén Tournament DX

In de traditionele Pokémon-spellen ben je een trainer die zijn felgekleurde Pokémon beveelt bepaalde aanvallen en acties uit te voeren. In Pokkén Tournament DX bestuur jij zélf de Pokémon en is het zaak om je tegenstanders van een pak slaag te voorzien. Pokkén Tournament is dan ook een vechtspel en geen rollenspel zoals de meeste andere Pokémon-games dat wel zijn.

Het spel heeft een verhalende modus, maar draait primair om het voeren van gevechten. Hierin combineer je speciale aanvallen met gewone slagen om zo combo's te kunnen maken. Degene die het eerste door zijn levensbalk heen is, verliest het gevecht. Er zijn 21 Pokémon om mee te spelen, hoewel ze niet allemaal uniek zijn. Eén van deze "klonen" is bijvoorbeeld het gele beestje Pikachu, maar dan gehesen in een worstelpakje.

Pokkén Tournament DX is uitgebracht op de Nintendo Switch en is een verbeterde versie van het eerder verschenen Pokkén Tournament op de Nintendo Wii U. De verschillen tussen de twee versies zijn echter klein. Hoewel het doel van het spel is je tegenstander uit te schakelen, wordt dit op een kleurrijke en kindvriendelijke manier in beeld gebracht. Het is mogelijk om op het internet tegen andere spelers te vechten.

Pokkén Tournament DX
Actie
Knok je als Pokémon naar de top