Portal 2

De Portal-franchise is een puzzelserie waar gamers al jaren lyrisch over zijn. De games van Valve hebben een hoog uniek gehalte, sterke gameplay, goede humor en pittige puzzels. Dat er na Portal 2 geen derde deel is ontwikkeld, snapt niemand, maar we kunnen nog altijd de glorie herbeleven met Portal 2 (en 1).

Portal 2 is een puzzelgame en het vervolg op Portal, waarbij je wederom met een wapen twee verschillende kleuren portalen af kan schieten om levels uit te spelen. De portalen zijn aan elkaar gelinkt en gaan open als je ze allebei hebt afgeschoten. Als je door het ene portaal wandelt, kom je er bij het andere uit. De levels zijn zo gebouwd dat er een complexe constructie van portalen nodig is om het uit te spelen.

Naast het plaatsen van de portalen moet gelet worden op de zwaartekracht en valversnelling, om variatie te creëren in de puzzels. Je doorloopt een verhaal dat eigenlijk één grote test is. Je moet ontsnappen uit Aperture Science wat niet helemaal zonder slag of stoot gaat. Verschillende personages moeten met elkaar samenwerken om de tests te doorstaan. Het is geen makkelijk spel, maar ontzettend leuk om samen te spelen, zowel offline op de bank als online.

Grof taalgebruik

Er komt af en toe mild grof taalgebruik in voor.

Portal 2
Arcade
Puzzels oplossen door portalen te plaatsen