Prince of Persia

Prince of Persia maakte eind jaren '80 van de vorige eeuw zijn debuut op de Apple II-computer. Niet veel later verscheen de game ook voor de Atari, MS-DOS en spelcomputers van Nintendo. Het rennen over wankele plateaus, het springen over valstrikken met dodelijke pinnen, het zwaardvechten... deze klassieker had veel in huis. Bijna 20 jaar na het origineel gooide Ubisoft het over een iets andere boeg en maakte een nieuwe Prince of Persia met een stijlvolle strip-uitstraling vol magie en fantasie.

Prince of Persia (2008) valt allereerst op door de visuele stijl. Het lijkt wel een interactief stripverhaal, maar dan vol avontuur en gevaar met de Perzische prins. Deze keer krijgt de prins gezelschap van een vrouw genaamd Elika. Samen moeten ze het kwaad zien te overwinnen en gebieden weer vrij en zuiver te maken.

De game is avontuurlijk en kent vooral wat uitdaging doordat je diverse obstakels moet zijn te passeren. Diepe afgronden, hoge rotsformaties, hoger gelegen platformen... De traditionele game over is niet aan de orde, want Elika heeft de gave om de prins altijd weer te redden. Dit maakt de game voor fanatieke spelers misschien wat simpel, maar het zorgt er ook voor dat deze Prince of Persia heel toegankelijk is voor spelers, jong en oud.

Grof geweld

Er komt actie voor, maar door de strip-achtige uitstraling is het niet snel heel grof. Beelden kunnen voor jonge spelers wel soms wat spannend overkomen.

Prince of Persia
Actie
Een stijlvol avontuur met de bekende Perzische prins