Quantum Break

Midden jaren '90 werd in Finland de ontwikkelstudio Remedy Entertainment opgericht. Na de MS-DOS game Death Rally begon de studio aan één van de meest iconische franchises uit de gamegeschiedenis: Max Payne. In 2010 maakte men de bijzondere nieuwe franchise Alan Wake. Kortom, een studio die graag bijzondere dingen doet. Ook hun andere nieuwe game is zeker niet alledaags: Quantum Break. Tijd om te spelen... met tijd!

In Quantum Break is een experiment mislukt, waardoor enkele personen de gave hebben gekregen om de tijd te beïnvloeden. Even de tijd stil zetten, jezelf razendsnel verplaatsen, tegenstanders tijdelijk bevriezen... er is van alles mogelijk.

Naast deze tijdmanipulatie kent Quantum Break nog een bijzonder aspect. De game is namelijk voorzien van een heuse tv-serie, inclusief diverse bekende acteurs. Op die manier wordt het verhaal extra kracht bij gezet, tussen de spelmomenten door. Daarbij kan je als speler ook belangrijke keuzes maken, die weer van invloed zijn op de verloop van het verhaal en de dingen die je meemaakt tijdens het spelen.

Grof geweld

Naast het ontdekken van de omgevingen ben je in Quantum Break vooral aan het schieten en aan het uit de weg ruimen van tegenstanders met je speciale krachten.

Grof taalgebruik

In de diverse tussenfilmpjes komt vaak grof taalgebruik voor.

Quantum Break
Adventure
Spelen met de tijd alsof je leven en de hele wereld er van afhangt