Rayman: Origins

Rayman doet veel mensen misschien denken aan die vrolijke cabaratier met zijn Surinaamse roots. In de wereld van videogames is Rayman echter een bijzonder poppetje. Een vrolijke kuif, vrolijk gezicht en een lichaam en voeten die een beetje los bij elkaar lijken te zweven. Altijd garant voor humor en avontuur.

De eerste Rayman-game dateert alweer van 1993 en werd destijds ontwikkeld voor de Atari Jaguar spelcomputer. Later volgenden ook versies voor andere platformen. De afgelopen jaren werden Rayman-games steeds multiplatform uitgegeven: voor meerdere platformen zoals de PlayStation, Xbox en Nintendo Wii.

Rayman: Origins is een eerbetoon aan de allereerste Rayman. De stijl is dan ook gelijk aan dat origineel. De gameplay laat zich omschrijven als een side-scrolling platformer. Dit houdt in dat de wereld zich lineair van links naar rechts beweegt als je met Rayman gaat lopen. Te vergelijken met de eerste Super Mario-spellen. Het platformen houdt in dat spelers vooral bezig zijn met rennen, springen en klauteren naar andere niveaus/plateaus in de omgeving.

Het leuke aan Rayman: Origins is dat de game lokaal met meerdere spelers tegelijk te spelen is. Als je meerdere controllers hebt, kunnen maximaal 4 spelers een personage besturen. Zo kan je met elkaar tegelijk een avontuur beleven. De actie is behoorlijk kindvriendelijk te noemen, al kan het voor hele jonge kinderen wel eens eng zijn.

Rayman: Origins
Adventure
Een vrolijke en vriendelijke platformer vol slingeren, springen en puzzelen in sfeervolle omgevingen.