RDR

Red Dead Redemption

Na het succes van Red Dead Revolver leek het een kwestie van tijd totdat Rockstar weer terug zou keren naar het Wilde Westen. Eerst was het nog tijd voor Grand Theft Auto IV, maar daarna was het weer tijd voor prairie, bandieten en de typische revolvers. Een nieuw avontuur in de ruige wildernis van Amerika in Red Dead Redemption.

Red Dead Redemption is een open wereld, third-person actiegame. Dit houdt in dat je een open spelwereld hebt en dus zelf kunt bepalen waar je heen gaat. Dit kan zowel lopend als op de rug van een paard, om snel te verplaatsen. Third-person betekent dat je alles vanuit een derdepersoonsperspectief beleeft. Je ziet dus altijd jouw personage volledig in beeld. Dit in tegenstelling tot first-person games, waarin je het spel echt 'vanuit de ogen' van iemand beleeft.

Naast het volgen van het hoofdverhaal, kunnen spelers nog allerlei activiteiten uitvoeren tijdens het spelen. Zo kan je op wilde dieren jagen en hun huiden gebruiken als materiaal om iets mee te maken. Ook zijn er diverse gokspelletjes te spelen, zoals het werpen van hoefijzers, pokeren en het aangaan van een duel. Dit soort kleine 'spellen in een spel' heten ook wel mini-games.

Grof geweld

De game bevat veel schietactie, met diverse klassieke wapens uit het Wilde Westen. Bijvoorbeeld pistolen en oude machinegeweren.

Grof taalgebruik

Zo nu en dan wordt er wel wat gevloekt in tussenfilmpjes.

Alcohol en Drugs

Er wordt in tussenfilmpjes af en toe wat drank genuttigd.

Gokken

Het is mogelijk om nep-geld in te zetten tijdens kleine spelletjes. Bijvoorbeeld bij een kaartspel of het werpen van hoefijzers.

Red Dead Redemption
Actie
Lucky Luke is niets vergeleken met de stoere John Marston die met zijn criminele wild-west verleden moet afrekenen