RDR2

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 is een geanticipeerde westerngame van Rockstar Games. Er gingen twee westerns aan vooraf en de ontwikkelaar belooft wederom een enorme open wereld te creƫren in het Wilde Westen. Grof geweld, intriges en de nodige maatschappelijke kwesties zullen de revue passeren en de open wereld van het spel is het meest ambitieuze project van Rockstar.

De ultieme vrijheid is het speerpunt van games van Rockstar. Je kunt in Red Dead Redemption 2 ook weer van alles doen. Je speelt een verhaal door met cowboybendeleider Arthur Morgan en zijn bende en hoe je dit aanpakt is aan jou. Tussendoor kun je wapens kopen, een nieuw paard of andere kleding, maar dit is ook allemaal hardhandig te stelen. Je kunt ervoor kiezen door eerlijk te spelen en alleen slechteriken neer te schieten, de vrijheid gunt jou ook echter de mogelijkheid onschuldige mensen te doden, genoeg spullen te stelen en echt de bad guy te spelen. Daarnaast zul je jouw bende moeten leiden en moeten verzorgen. Breng je genoeg eten en andere spullen het kamp in, dan zijn ze je beste vrienden. Verzorg je de bendeleden slecht, dan worden ze chagrijnig.

Een ander uniek punt is dat mensen in de wereld allemaal hun eigen ding doen. Jouw bendeleden gaan gewoon door met leven en verzamelen hout, wassen hun kleren of gaan op jacht voor voedsel. Ook de rest van de mensen in de open wereld zouden allemaal veel uitgebreidere alledaagse dingen doen. Dit zou baanbrekend zijn, want geen enkel ander spel biedt tot op heden zoveel diversiteit in handelingen. Ook het aannemen van opdrachten is gevarieerder dan ooit, want ieder willekeurig persoon kan jou om hulp vragen. Je kunt het gesprek aangaan of negeren, zo dynamisch is het.

Je kunt uren en uren spenderen in de open wereld, zowel offline als online. Online speel je tegen echte spelers die je zal moeten doden of andere opdrachten tegen moet doen. Offline kun je de wereld verkennen, spullen verzamelen, hoofd- en zijmissies voltooien, geld verdienen en talloze andere zaken. Sommige missies zijn echter alleen 's nachts te spelen of op bepaalde aangewezen locaties. Tijdens het spelen van missies of als je vrij rondloopt, kunnen er tevens willekeurige gebeurtenissen voorkomen.

Grof geweld

Het Wilde Westen in deze game is niet vies van mensen (en dieren) neerschieten met revolvers of op andere manieren vermoorden. Er is veelvuldig bloed te zien en de moordopties zijn vrij uitgebreid.

Grof taalgebruik

Rockstar kennende zitten er de nodige vloek- en scheldwoorden in het spel.

Red Dead Redemption 2
Actie
Herbeleef het Wilde Westen met cowboys van de iconische ontwikkelaar Rockstar Games