Rise of the Tomb Raider

Tomb Raider is bij een groot aantal mensen bekend. Angelina Jolie speelde de sensuele Lara Croft in meerdere films en deze vrouwelijke Indiana Jones staat haar mannetje. Hoewel het eerste deel alweer uit 1996 dateert, is ontwikkelaar Crystal Dynamics opnieuw begonnen met de serie. Ditmaal met een veel serieuzere en hardere toon. In 2013 verscheen "Tomb Raider", de nieuwe start voor de serie en Rise of the Tomb Raider is daarop het vervolg.

In Rise of the Tomb Raider kruip je wederom in de huid van Lara Croft, de dochter van een miljonair, die bij leven verafschuwd werd vanwege zijn geloof in onsterfelijkheid. Lara gelooft haar vader wel en reist af naar Siberië, om het geheim achter onsterfelijkheid te achterhalen. Ze is echter niet alleen in haar queeste, ook de organisatie Trinity wil de schat achterhalen.

Rise of the Tomb Raider is gebouwd als een open wereld, waarin Lara moet overleven. Hierbij speelt de sneeuw een grote rol, want Lara zal daadwerkelijk de kou moeten verdrijven en moeten jagen op wilde dieren om betere spullen te kunnen maken. Daarnaast zal ze het moeten opnemen tegen Trinity. Dit kan zowel sluipend als met veel herrie. Hoe dan ook is de game keihard, met zeer duidelijke animaties die bij het uitschakelen van tegenstanders zeer direct in beeld komen.

Ook het puzzelen is een belangrijk element in de serie. In verschillende tombes moeten spelers goed nadenken en veel uitproberen om tot een goed einde te komen. Als Lara per ongeluk in een val loopt, wordt ook dit zeer grafisch weergegeven. Het is dan ook niet gek dat Rise of the Tomb Raider geschikt is voor mensen vanaf 18 jaar.


Grof geweld

Het geweld in Rise of the Tomb Raider is bij vlagen keihard. Als Lara op uitstekende punten beland bijvoorbeeld. Ook het sluipend uitschakelen van tegenstanders met pikhouwelen en pijl en boog is hard.

Rise of the Tomb Raider
Adventure
Lara Croft is keihard terug