RL

Rocket League

Rocket League is het makkelijkst te omschrijven als voetballen met auto's. Een simpel concept dat al een voorganger heeft, maar waar pas met Rocket League een enorme populariteit voor ontstond.

In Rocket League heb je twee teams met één tot maximaal vier spelers per team. Je kiest allemaal een auto en racet door een grote afgesloten arena om een enorme bal in het doel van de tegenstander zien te krijgen. Je kunt sneller rijden door turbo te gebruiken en hoge ballen kun je in de lucht raken door te springen. Het team met de meeste punten na de ingesteld tijd wint logischerwijs het potje. Voor variatie heeft de ontwikkelaar vele en diverse arena's toegevoegd, verschillende spelmodi en mogelijkheden om je voertuigen met vrijgespeelde accessoires cosmetisch aan te passen.

Als speler verdien je punten met speciale handelingen als het weg schieten van een bal uit het doel, het schieten op doel en het scoren van een doelpunt. Middels deze punten stijg je in 'rank', ofwel niveau, en zien andere spelers op welk niveau je zit. Rocket League is offline in je eentje te spelen, bevat offline en online gedeeld scherm (split screen), een seizoensmodus, oefenwedstrijden en online multiplayer. Ook heeft het spel meerdere uitbreidingen ontvangen die optioneel te koop zijn en nieuwe voertuigen, arena's en accessoires toevoegen aan het spel. Verder zijn er 'crates' die willekeurig na een online match verdeeld worden en diverse accessoires bevatten. Deze crates zijn te openen met sleutels, die voor echt geld te koop zijn.

Gokken

Voor echt geld zijn sleutels te koop, die verkregen 'crates' opent. De inhoud van zo'n crate is altijd willekeurig.

Rocket League
Racen
Voetballen met auto's in spectaculaire arena's