Rust

In Rust wordt je als speler op een eiland gezet, omdat je geïnfecteerd bent met een virus. Het eiland is levensgevaarlijk, want er zijn ook andere spelers aanwezig, alsmede wilde dieren. Spelers moeten overleven door grondstoffen om te bouwen tot wapens. Dat begint met stenen wapens, maar uiteindelijk kun je ook vuurwapens en bogen creëren. Door middel van het verzamelen van grondstoffen zul je steeds betere spullen kunnen maken.

Erg belangrijk zijn de airdrops, speciale kratten die via een parachute op het eiland worden geplaatst. Hier zijn extra bijzondere voorwerpen te verkrijgen, maar het risico van het oppakken van deze kratten is groot. Er komen immers meerdere spelers op af. Naast het overleven, kun je ook huizen bouwen, die je vervolgens goed moet beveiligen. Dit kan met een goede deur en een stevig slot, maar ook met mijnen. Dit alles kost natuurlijk wel veel grondstoffen en dus zal je lange tijd moeten werken om dit te bereiken. Hierin zit ook het verslavende onderdeel van het spel, je bent nooit écht klaar.

Andere gevaren verschijnen in de vorm van helikopters, die jagen op spelers, maar ook honger is een probleem. Je zal altijd moeten blijven eten (en dus jagen op dieren) om in leven te blijven. De game bevat ook micro-transacties, waardoor je als spelers nieuwe voorwerpen kunt kopen in het spel in ruil voor een geldbedrag.





Grof geweld

De game is gewelddadig en bevat veel bloed. Er zal vaak op je gejaagd worden en ook het doden van dieren is een belangrijk element in het spel. Het geweld is expliciet.

Grof taalgebruik

Iedereen kan met elkaar praten in de game. Dit is gebaseerd op afstand. Als een speler dichtbij je is, kan je hem / haar horen. De game zelf heeft geen invloed op wat deze personen zeggen en dus zijn ze vrij om elk gewenst taalgebruik te bezigen.

Seks

Karakters kunnen volledig en expliciet naakt rondlopen in het spel.

Rust
RPG
Overleven op een eiland was nooit zo moeilijk