Ryse: Son of Rome

Bij het verschijnen van een nieuwe generatie consoles, zoals de PlayStation 4 en Xbox One, doen uitgevers er alles aan om bijzondere games meteen gereed te hebben. Voor de Xbox One maakten Microsoft en ontwikkelaar Crytek (bekend van onder andere Far Cry en Crysis) de gladiatorengame Ryse: Son of Rome.

Ryse: Son of Rome is een harde actiegame. Precies zoals je zou verwachten van actie met gladiatoren. Denk aan de film Gladiator, maar dan als game en met een focus op de gevechten. Het gaat er dus vaak lomp en bloederig aan toe. Het geheel ziet er visueel prachtig uit en dat maakt het vaak extra intens, doordat de actie heftig in beeld wordt gebracht.

Hoewel de game er grafisch geweldig uitziet, is er ook een minder positief punt volgens velen. De game is namelijk wat oppervlakkig. Repetitief zou je kunnen zeggen. Je moet dus vaak hetzelfde doen en ook heb je als gladiator maar een beperkte set met aanvallen tot je beschikking. Samen met een erg luchtig verhaal, beperkt dit de diepgang van Ryse: Son of Rome. Het maakt de game zeker niet heel slecht, maar het zorgt er wel voor dat Ryse: Son of Rome niet zo baanbrekend is voor de Xbox One als bijvoorbeeld Gears of War dat was voor de Xbox 360.

Grof geweld

Lompe, bloederige actie met gladiatoren. Dat zegt wel genoeg...

Grof taalgebruik

Er komt af en toe grof taalgebruik voor in tussenfilmpjes.

Ryse: Son of Rome
Actie
Een prachtig gevecht met gladiatoren, speciaal voor de Xbox One