SimCity

SimCity gaat helemaal terug naar eind jaren '80 van de vorige eeuw. Ontwikkelaar Will Wright kwam op het idee om een game te maken, waarin je zelf een hele stad succesvol moest opbouwen en draaiende houden. De eerste SimCity was geboren, destijds voor oude platformen als de Amiga, Commodore 64 en Apple Macintosh. Vele delen volgden in de jaren daarna. In 2013 was het weer tijd voor een geheel nieuw deel, dat voor het gemak gewoon SimCity heet.

Zoals gezegd ben je in SimCity bezig met het bouwen van een stad. Je hoeft geen hele gebouwen te ontwerpen, maar uit een grote set met opties kan je allerlei gebouwen neerzetten. Echter, alles kost uiteraard (nep) geld. En je hebt ook inwoners om tevreden te houden. Je stad moet immers vrij blijven van criminaliteit, dus er is een politiegebouw nodig. Een brandweer houdt je stad ook veilig. Je inwoners moeten echter geld verdienen en nuttig werk verrichten. Er moet dus ook ruimte voor opleiding zijn met scholen, hoge scholen en zelfs universiteiten. En wat te denken van voldoende drinkwater, elektriciteit en een riool dat genoeg capaciteit heeft.

Op deze manier ben je als speler steeds een stad aan het opbouwen en uitbreiden, waarbij je rekening moet houden met de financiƫn en het plezier van je inwoners. Je kan makkelijk vele uren achter elkaar bezig zijn om stukje bij beetje nieuwe gebouwen te plaatsen, geld te reserveren voor nieuwe parken, wegen of zelfs een treinstation.

SimCity
Simulatie
De klassieke stedenbouwer is terug met nog meer opties om jouw ultieme stad op te zetten